de coureur die de Daytona 500 in 2020 won was dezelfde coureur die vorig jaar de Daytona 500 won. Maar in de uren nadat Denny Hamlin Ryan Blaney versloeg in een fotofinish maandag, gaf niemand in de NASCAR wereld om de overwinning van het nummer 11 Joe Gibbs Racing team.,toen Hamlin en Blaney in de laatste ronde naar de geblokte vlag racen, werd Ryan Newman geklapt en crasht na een botsing met Blaney en tegen de buitenmuur te draaien. Newman werd uit zijn auto gehaald door NASCAR ‘ s safety/medical crew en onmiddellijk naar het nabijgelegen Halifax Medical Center gebracht. Een paar uur later, NASCAR aangekondigd Newman was in ernstige toestand, maar zijn verwondingen werden beschouwd als niet-levensbedreigend.

Hier is de laatste ronde van de Daytona 500 waarin Ryan Newman ‘ s auto werd omgedraaid op de lijn.,
We blijven u op de hoogte houden van zijn status als we meer te weten komen. pic.twitter.com/qkEwQBpoP0

— FOX: NASCAR (@NASCARONFOX) February 18, 2020

Scary finish op #DAYTONA500 toen leider Ryan Newman omdraaide vlak voor de finish. Denny Hamlin wint, maar alle gedachten over Newman nu. foto.Twitter.,com / Fltj5w5d2g

– Troy Hirsch (@troyhirschfox5) February 18, 2020

meer: hoogtepunten uit de 2020 Daytona 500

na het trekken van zelfs met Blaney op het laatste stuk, versloeg Hamlin de coureur van het 12e Team Penske Ford op de lijn in de tweede dichtste finish in de Daytona 500 geschiedenis — 0,014 seconden. Hamlin won natuurlijk ook de dichtstbijzijnde finish in de Daytona 500 geschiedenis; hij versloeg Martin Truex Jr. in 2016 met 0,01 seconden naar de geblokte vlag. Vorig jaar, Hamlin eindigde een auto lengte voor JGR teamgenoot Kyle Busch om zijn tweede Daytona 500 te winnen.,de Daytona 500-beurs van $ 23,6 miljoen in 2020 is de hoogste in de geschiedenis van de Amerikaanse autosport. Het bedrag dat Hamlin krijgt uit die portemonnee is niet bekend, maar op basis van de winst van de vorige Daytona 500 winnaars (bijna 9 procent), kunnen we raden dat hij iets meer dan $2 miljoen verdient.

hieronder vindt u de volledige resultaten van de Daytona 500 2020.