Euro 2016Edit

Portugal werd getrokken in Groep I voor de UEFA EURO 2016 kwalificatie met Albanië, Armenië, Denemarken en Servië. Portugal begon met een 1-0 nederlaag tegen Albanië, wat resulteerde in Paulo Bento ontslagen, en veteraan van alle drie de grote clubs in de Primeira Liga, Fernando Santos, wordt gebracht in zijn vervanging. Onder Santos zou Portugal de rest van zijn wedstrijden in de kwalificatie winnen, allemaal met één doelpunt, en hun groep overtreffen.,tijdens het eindtoernooi werd Portugal in Groep F opgenomen met IJsland, Oostenrijk en Hongarije. Drie remise, waaronder een spannende 3-3 wedstrijd tegen Hongarije in de laatste groepswedstrijd, gaf Portugal een derde plaats in hun groep; echter, de nieuwe uitgebreide vorm van het toernooi betekende Portugal gekwalificeerd voor de knock-out etappes als een van de beste derde gerangschikt teams.

Portugal speelde Kroatië in de Ronde van 16. De wedstrijd leverde geen schoten op doelpunt in negentig minuten., In de 116e minuut raakte Ivan Perišić de post voor Kroatië, en minder dan een minuut later begon Cristiano Ronaldo een verhuizing door te geven aan Renato Sanches, die liep het op het veld. Hij gaf het door aan Nani, wiens gescheurde schot landde aan de voeten van Ronaldo die het eerste schot op doel in het spel had, die werd gered, maar de rebound werd aangevoerd door vervanger Ricardo Quaresma. In de kwartfinale stond Portugal tegenover Polen.de kwartfinale begon niet goed voor Portugal, want Robert Lewandowski scoorde voor Polen in de 2e minuut., Renato Sanches zou gelijk zijn voor Portugal in de 33e minuut. De wedstrijd ging naar penalty ‘ s, waar Rui Patrício een save maakte op Jakub Błaszczykowski, en op de volgende spot kick, Ricardo Quaresma won de wedstrijd voor Portugal, en stuurde hen naar de halve finale.

daar zou Portugal worden geconfronteerd met Wales. Cristiano Ronaldo gaf Portugal de leiding vanuit een kopbal in de 50e minuut. Dit doelpunt Bond Ronaldo met Michel Platini voor all-time topscorer in de Euro finale, met negen doelpunten. Slechts 3 minuten na deze goal gaf Nani Portugal een 2-0 voorsprong met een assist van Ronaldo., Ronaldo werd uitgeroepen tot de Man van de wedstrijd, waardoor het de zesde keer in het toernooi (inclusief qualifiers).

Portugal ‘ s starting lineup for the Euro 2016 Final

voor de finale van Euro 2016 speelde Portugal het gastland en de favorieten om te winnen, Frankrijk. Een Dimitri Payet uitdaging op Cristiano Ronaldo dwong de Portugese kapitein te worden vervangen ondanks zijn pogingen om terug te keren., Frankrijk kwam dicht bij het winnen van de wedstrijd in de laatste minuut van de normale tijd, toen André-Pierre Gignac de post sloeg. In extra tijd sloeg de Portugese Raphaël Guerreiro de dwarsbalk vanuit een vrije trap. Eder, een vervanger spits, uiteindelijk scoorde het winnende doelpunt in de 109e minuut. Met deze overwinning won Portugal zijn allereerste grote internationale trofee in de geschiedenis van het land, onder leiding van Cristiano Ronaldo als aanvoerder. De Portugese Renato Sanches werd bekroond met de beste jonge speler en Cristiano Ronaldo won de zilveren laars voor zijn 3 doelpunten en 3 assists in de finale.,= = = FIFA Confederations Cup 2017 = = = De FIFA Confederations Cup 2017 werd gewonnen door de FIFA Confederations Cup 2017. Portugal werd opgenomen in Groep A met Mexico, Nieuw-Zeeland en gastheren Rusland. In de openingswedstrijd stond Portugal tegenover Mexico. Ricardo Quaresma opende de gescoorde in de 34e minuut, na een assist van Cristiano Ronaldo. Door defensieve fouten scoorde Javier Hernández echter de equalizer in de 42e minuut., In de tweede helft herstelde Cédric Soares het voordeel voor Portugal, maar minuten later zou Mexico het duel met 2-2 gelijk maken na een header van Héctor Moreno, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

in de volgende wedstrijd stond Portugal tegenover Rusland. De Portugezen domineerden de Russen vanaf het begin, en het doelpunt kwam natuurlijk in de 9e minuut, gescoord door Cristiano Ronaldo. Daarna blesseerde Raphaël Guerreiro zichzelf tijdens de wedstrijd, omdat hij de rest van de wedstrijd niet kon spelen, en de wedstrijd eindigde met het winnen van de Portugezen. In hun laatste groepswedstrijd werd Portugal geconfronteerd met Nieuw-Zeeland., Portugal nam het voordeel in de eerste helft, met doelpunten van Cristiano Ronaldo en Bernardo Silva. Het resultaat zou 4-0 zijn in de tweede helft nadat André Silva en Nani ook de bal achterin het net zetten. Zo ging Portugal naar de halve finale van de competitie als de eerste plaats team van groep B, met een beter doel verschil dan Mexico.in de halve finale werd Portugal geconfronteerd met de Copa América-winnaars Chili. De wedstrijd was extreem dichtbij met gevaarlijke situaties voor beide kanten en ging na 90 minuten zonder doel in extra tijd., De loting hield aan voor de volledige hoeveelheid extra tijd. In deze periode verving Gelson Martins André Gomes, de eerste keer dat er een vierde vervanging was gemaakt in een officiële toernooiwedstrijd. Nog voordat de extra tijd voorbij was, sloeg Chili de post twee keer aan. De Chilenen zouden uiteindelijk zegevieren op penalty ‘ s, waarbij keeper Claudio Bravo alle drie de Portugese schoten redde. Portugal miste dus de kwalificatie voor de finale en een ongekende titel.,

Pepe viert viert na het scoren van een late equalizer tegen Mexico op de FIFA Confederations Cup 2017 in Moskou.

in de derde play-off wedstrijd stond Portugal tegenover Mexico in een rematch uit de groepsfase. André Silva had de kans om Portugal voor te zetten, maar miste een penalty in de 17e minuut. Het zou Mexico zijn om de score te openen dankzij Luis Neto ‘ s eigen doelpunt in de 55e minuut. Pepe slaagde erin om de gelijkheid te herstellen op 91e minuut, waardoor het spel in extra tijd., Tijdens de extra tijd, Adrien Silva nam nog een penalty, dit keer met succes, maar kort daarna Nélson Semedo verliet het team teruggebracht tot 10 na te zijn weggestuurd. Ondanks het numerieke voordeel op het veld, zou Raúl Jiménez uiteindelijk ook een rode kaart zien voor een overtreding op Eliseu. Het resultaat zou ongewijzigd blijven op 2-1 tot het einde. De Portugezen wisten het podium van de competitie te bereiken en eindigden op de derde plaats.,

2018 FIFA World CupEdit

in de voorlopige loting van het WK voetbal 2018 werd Portugal samen met Zwitserland, Hongarije, de Faeröer, Andorra en Letland in Groep B geplaatst. Portugal zou slechts één wedstrijd verliezen in de kwalificatie: een 2-0 nederlaag in de opener tegen Zwitserland. Echter, Portugal zou redemption krijgen in hun laatste groepsetappe wedstrijd, het verslaan van Zwitserland met 2-0 om hun groep te overtreffen op doelverschil en zich te kwalificeren voor de 2018 World Cup.tijdens het wereldkampioenschap voetbal 2018 werd Portugal opgenomen in Groep B met Spanje, Marokko en Iran., In de openingswedstrijd op 15 juni speelde Portugal tegen Spanje. Cristiano Ronaldo scoorde met een vroege penalty, het winnen van het nadat hij werd geschonden door Nacho in de doos. Diego Costa draaide zich vervolgens om en keerde zich af van twee Portugese verdedigers om te scoren met een laag schot naar de linkerhoek, waardoor de twee partijen gelijk kwamen te staan. Maar net voor de pauze, David De Gea stuntelde een Ronaldo schot van buiten de penalty gebied door zijn handschoenen en over de lijn., Costa scoorde zijn tweede equalizer van de nacht net na de herstart van dichtbij voordat Nacho scoorde met een rechtervoet half-volley in off the post van de rand van de penalty box, zijn eerste doelpunt voor Spanje. Toen de klok tikte, echter, Gerard Piqué neergehaald Ronaldo net buiten de doos, met de Portugal ster voltooiing van de score en zijn hattrick met een vrije trap in de rechter bovenhoek van het net. De wedstrijd zou eindigen met 3-3.

in de tweede wedstrijd stond Portugal tegenover Marokko., Vroeg in de wedstrijd, João Moutinho zwaaide in een kruis van rechts na een korte hoek en Cristiano Ronaldo liep de bal krachtig langs doelman Munir Mohamedi van zes yards uit en in het midden van het doelpunt om de score te openen. Ronaldo speelde Gonçalo Guedes in de box, maar Munir maakte een redding met één hand. Ronaldo schoot over de dwarsbalk toen Bernardo Silva ‘ s mishit presenteerde hem met een schietkans op de rand van de doos vroeg in de tweede helft., Rui Patrício maakte vervolgens een save om de voorsprong van Portugal te behouden toen Hakim Ziyech ‘ s vrije trap richting doel werd geleid door Younès Belhanda, de keeper die de bal uit de buurt van gevaar wilde houden. Ziyech schoot een ander set-stuk net over de dwarsbalk van 25 meter. Nordin Amrabat en Medhi Benatia schoten met betere kansen. Met hun tweede verlies op rij werd Marokko het eerste team geëlimineerd van het wereldkampioenschap voetbal 2018.de laatste groepswedstrijd van Portugal was tegen Iran., In de 45e minuut, Ricardo Quaresma gesneden in van rechts voordat scoren met een curling schot van de buitenkant van zijn rechtervoet die lus over Alireza Beiranvand in de linkerbovenhoek. Saeid Ezatolahi ‘ s overtreding op Cristiano Ronaldo won Portugal een penalty, die Ronaldo laag naar rechts schoot, waardoor Beiranvand naar beneden kon komen en een stop kon maken. Iran slaagde erin om een strafschop te krijgen in de stilleggingstijd nadat de scheidsrechter VAR gebruikte om te bepalen dat Cédric ’s handbal van Sardar Azmoun’ s header opzettelijk was geweest, wat Karim Ansarifard hoog naar rechts omzette., Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarbij Portugal opschoof naar de Ronde van 16 als de runners-up van hun groep, nadat Spanje met 2-2 tekende met Marokko.Portugal werd uit het toernooi uitgeschakeld nadat het verloor van Uruguay in de Ronde van 16. In de zevende minuut, Edinson Cavani overgestapt van rechts naar links met een vegen pass out aan Luis Suárez, die een kruis die de voormalige naar huis op de back post van zes yards uit geleverd. In de 55e minuut leverde Raphaël Guerreiro een kruis vanuit een korte hoek links, die Pepe afsloot met een neerwaartse kop., Slechts zeven minuten later, Rodrigo Bentancur verzamelde de bal ongeveer 30 yards uit en gleed een pass uit naar Cavani aan de linkerkant van de penalty gebied, die vervolgens scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd met een krullende rechtervoet staking in de rechterhoek van het net om de voorsprong terug te winnen voor Uruguay. Bernardo Silva schoot off-target met het doel gapende na Fernando Muslera ‘ s fout, Cavani leek te halen een blessure in de scramble. De wedstrijd eindigde met 2-1 tegen Uruguay en Portugal werd uitgeschakeld.,na het WK nam Portugal deel aan de inaugurele UEFA Nations League, waar de Seleção in competitie A werd geplaatst en in groep 3 werd opgenomen met Italië en Polen. Op 9 maart 2018 maakte de UEFA bekend dat Portugal belangstelling had getoond voor de finale van de Nations League, en later werd aangekondigd dat de winnaars van de groep zouden worden benoemd als gastheer van de finale van het toernooi.

voor de eerste wedstrijd tegen Italië speelde de Portugezen een vriendschappelijke wedstrijd met 2018 FIFA World Cup runners-up Kroatië op de Estádio Algarve., De Portugezen duwden vroeg, maar het was het Balkan team dat als eerste scoorde na een schot van dichtbij van Ivan Perišić. Pepe, die verscheen in zijn 100e internationale wedstrijd, scoorde de equalizer na een hoekschop van Pizzi.Portugal begon de Nations League door Italië te verslaan in een thuiswedstrijd met 1-0, waarbij André Silva het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde, in een wedstrijd waarin Portugal altijd bovenop een Italiaans team stond dat zelden gevaar vertoonde. Dit was de eerste overwinning van Portugal in een officiële wedstrijd tegen Italië sinds 1958.in de tweede wedstrijd van Portugal werd het duel gespeeld tegen Polen in Chorzów., De thuisploeg opende de score na 18 minuten na een hoekschop die werd gescoord door Krzysztof Piątek, maar Portugal groeide en wist de wedstrijd om te draaien net voor de pauze met André Silva scoren voor de uitkant, gevolgd door een eigen doelpunt van Kamil Glik, die de bal op zijn eigen net zette na een pass van Rúben Neves naar Rafa Silva. In de tweede helft van de wedstrijd scoorde Bernardo Silva het derde doelpunt van Portugal. Polen gaf niet op, en Jakub Blaszczykowski slaagde erin om te verminderen naar de thuisploeg met een schot van buiten de doos., Desondanks slaagden de Portugezen erin het voordeel te behouden en een overwinning met 3-2 te behalen, waardoor de leiding van hun groep werd geconsolideerd.

Gonçalo Guedes, die het winnende doelpunt scoorde tegen Nederland in de finale van de UEFA Nations League 2019

in de derde wedstrijd van Portugal, werd opnieuw geconfronteerd met Italië, ditmaal in Milaan., Gedwongen om te winnen, de Italianen nam de kosten van het spel, maar Portugal wist hoe het resultaat te houden, die 0-0 bleef tot het einde, waardoor Portugal om de groep te winnen en ervoor te zorgen dat ze als de gastheer van de UEFA Nations League finale, kwalificatie voor de halve finale van het toernooi. De laatste wedstrijd van Portugal was tegen Polen op Estádio D. Afonso Henriques in Guimarães. André Silva scoorde het openingsdoelpunt na een hoekschop van Renato Sanches., In de tweede helft scoorde Arkadiusz Milik een penalty om de wedstrijd gelijk te maken, nadat Danilo Pereira hem in de penalty area een fout maakte, waardoor Danilo een rode kaart kreeg en de volgende wedstrijd miste. in de halve finale, op 5 juni, stond Portugal tegenover Zwitserland. Hoewel de Zwitsers de wedstrijd met meer scoringsmogelijkheden begonnen, was het Portugal die de score opende met een vrije trap van Cristiano Ronaldo. In de 57e minuut werd Bernardo Silva in de penalty area gefouilleerd en de wedstrijdfunctionaris riep onmiddellijk een penalty op voor de Portugezen., Het team dat verantwoordelijk was voor de VAR vestigde echter de aandacht op een eerdere actie, waarbij Nélson Semedo Steven Zuber in het Portugese gebied leek te hebben geraakt. Na een bod review, scheidsrechter Felix Brych gaf een penalty aan Zwitserland, waardoor Ricardo Rodríguez te scoren de equalizer. Het vooruitzicht van extra tijd zou echter worden tot de 88e minuut, toen Rúben Neves gooide de bal naar Bernardo Silva, die de bal gaf aan Cristiano Ronaldo om Portugal ‘ s tweede doelpunt te scoren., Twee minuten later, Ronaldo scoorde zijn derde doelpunt van het spel, het voltooien van een hattrick en het veiligstellen van de hosts een plek in de finale. Met deze wedstrijd werd Fernando Santos de coach met de meeste overwinningen in de geschiedenis van de Portugese ploeg.vier dagen later, in de finale op 9 juni op het Estádio do Dragão in Porto, stond Portugal tegenover Nederland. Portugal overtrof al vroeg de Nederlanders, met meerdere gevarenspelen. Na veel druk, in de 60e minuut, Gonçalo Guedes scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd met een schot van buiten de box., Oranje probeerde tot de laatste minuut te scoren, maar het resultaat bleef tot het einde onveranderd en Portugal won hun tweede grote internationale trofee in drie finales. Met deze wedstrijd werd Rui Patrício de beste doelman ooit van Portugal, waarmee hij het record van Vítor Baía overtrof.

Euro 2020Edit

Portugal werd getrokken in Groep B voor de UEFA EURO 2020 kwalificatie met Litouwen, Luxemburg, Oekraïne en Servië., Portugal tekende zijn eerste thuiswedstrijden tegen Oekraïne en Servië, in respectievelijk 0-0 en 1-1 gelijkspel, en leed een 2-1 verlies tegen Oekraïne hun uitwedstrijd, maar wist de rest van hun wedstrijden te winnen, met een 2-0 uitoverwinning tegen Luxemburg als tweede in hun groep, waardoor Portugal zich kwalificeerde voor het eindtoernooi. Fernando Santos haalde het record van Luiz Felipe Scolari in als coach van Portugal met de meeste overwinningen., Santos ‘ team werd getrokken in Groep F van Euro 2020, naast wereldkampioenen Frankrijk, Duitsland, en de Play-off winnaar A of D in een veel gespeculeerd “groep van de dood”.