vain 12 päivää jäljellä, kunnes 2014 Daytona 500 FOX, on aika katsomaan Nro 12 koko historian NASCAR Sprint Cup-Sarjan.

– Se oli vain kuusi vuotta sitten – 2008 on tarkka – että Penske Racing on Ryan Newman ratsasti, mitä hän kutsui ”push taivaasta” alkaen joukkuetoverinsa Kurt Busch voittaa Daytona 500: N 12 Penske Racing Dodge Charger. Mielenkiintoista on, että se oli myös viimeinen kerta, kun numero 12 on ollut Victory Lanella NASCAR Sprint Cup-kisassa.

No., 12 oli myös puolella Stavola Veljesten omistama Buick, kun Bobby Allison voitti Daytona 500, noin 20 vuotta ennen kuin Newman teki. Allison tunnetusti voitti ’88 Daytona 500 ennen poikansa Davey, Bobbyn lopullinen voitto ennen uran loppua onnettomuus myöhemmin, että vuoden Pocono Raceway.

yhteensä, Nro 12 on voittanut vaikuttava 56 Sprint Cup kilpailuista, jossa Allison pisteytys 25 voittoa ja Newman 13 enemmän.

muut 18 voittoa on levinnyt eklektinen ryhmä kuljettajat: Ralph Moody, yksi puoli kuuluisa Holman & Moody Ford joukkue, voitti viisi kisaa Ei ole., 12, kun kaksinkertainen mestari Joe Weatherly, Neil Bonnett ja Jeremy Mayfield kukin voitti kolme kertaa No. 12. LeeRoy Yarbrough voitti kahdesti, kun Paul Goldsmith ja Marvin Porter voittivat kumpikin yhden kilpailun.

– Se oli Oikukas, joka ensimmäisenä laittaa Nro 12 Voittoon Lane 10. kesäkuuta 1956, kun hän ajoi DePaolo Engineering Ford voitto vuonna 167-kierros-kilpailussa Memphis-Arkansas Speedway.

Ja nyt tänään bar veto kysymys: Kuka oli ensimmäinen kuljettaja rodun Nro 12 RED top division?,

oikea vastaus on Woodie Wilson, joka sijoittui 17 vanha Daytona Beach & Tie-Kurssi 10. heinäkuuta 1949 aikana toisen rodun avajais kausi vanha NASCAR Tiukasti Varastossa-Sarja, joka on kehittynyt mitä tiedämme tänään kuin Sprint Cup-Sarjan.

All told, 112 kuljettajaa on kilpaillut NASCARin ykkösdivisioonassa ratin takana 12. Nuori Ryan Blaney selviää 113: nneksi myöhemmin tänä vuonna.