Euro 2016Edit

Portugal blev trukket i Gruppe i, at UEFA Euro 2016 kvalificerende med Albanien, Armenien, Danmark og Serbien. Portugal startede med et 1-0-tab til Albanien, hvilket resulterede i, at Paulo Bento blev afskediget, og veteran fra alle tre store klubber i Primeira Liga, Fernando Santos, blev bragt ind som hans erstatning. Under Santos Portugal ville vinde resten af sine spil i kvalifikationen, alle af et enkelt mål, og top deres gruppe.,

under den sidste turnering Portugal blev trukket I Gruppe F med Island, Østrig og Ungarn. Tre uafgjort, inklusive en spændende 3-3-kamp med Ungarn i det sidste gruppekamp, gav Portugal en tredjeplads i deres gruppe; imidlertid, den nye udvidede form af turneringen betød, at Portugal kvalificerede sig til knockout-stadierne som et af de bedste tredje rangerede hold.Portugal spillede Kroatien i 16-runden. Kampen producerede ingen skud på mål på halvfems minutter., I det 116. minut ramte Ivan Periii.posten for Kroatien, og under et minut senere startede Cristiano Ronaldo et træk, der passerede til Renato Sanches, der løb det ned ad banen. Han passerede det til Nani, hvis scuffed shot landede ved fødderne af Ronaldo, der havde det første skud på mål i spillet, som blev reddet, dog blev rebound ledet af erstatning Ricardo .uaresma. Portugal holdt fast og gik videre for at møde Polen i kvartfinalen.kvartfinalen startede ikke godt for Portugal, da Robert Le .ando .ski scorede for Polen i 2.minut., Renato Sanches ville udligne for Portugal i det 33. minut. Spillet gik til sanktioner, hvor Rui Patrício lavet en spar på Jakub Błaszczykowski, og på den næste plet spark, Ricardo Quaresma vandt spillet til Portugal, og sendte dem til semi-finalen.

der ville Portugal stå over for .ales. Cristiano Ronaldo gav Portugal føringen fra en overskrift i det 50. minut. Dette mål bundet Ronaldo med Michel Platini for all-time førende målscorer ved Euro finalen, med ni mål. Kun 3 minutter efter dette mål gav Nani Portugal en 2-0 føring med en hjælp fra Ronaldo., De holdt fast ved at vinde, og Ronaldo blev erklæret kampens mand, hvilket gjorde det til sjette gang i turneringen (inklusive kvalifikationskampe).

Portugals startopstilling for Euro 2016 Endelig

For den Endelige Euro 2016, Portugal spillede vært og favoritter til at vinde, Frankrig. En Dimitri Payet-udfordring på Cristiano Ronaldo tvang den portugisiske kaptajn til at blive erstattet på trods af hans forsøg på at vende tilbage., Frankrig kom tæt på at vinde spillet i sidste øjeblik af normal tid, da Andr.-Pierre Gignac slog stillingen. I ekstra tid ramte Portugals Rapha .l Guerreiro tværstangen fra et frispark. Eder, en erstatningsspiller, scorede til sidst det vindende mål i det 109.minut. Med denne sejr Portugal vandt sin første nogensinde store internationale trofæ i nationens historie, ledet af Cristiano Ronaldo som kaptajn. Portugals Renato Sanches blev tildelt den bedste unge spiller, og Cristiano Ronaldo vandt Silver Boot for sine 3 mål og 3 assists i finalen.,

2017 FIFA Confederations CupEdit

Efter deres Euro 2016 sejr, Portugal fik lov til at deltage i 2017 FIFA Confederations Cup. Portugal blev trukket ind i gruppe A med Me .ico, ne..ealand og er vært for Rusland. I åbningskampen stod Portugal overfor me .ico. Ricardo Ronuaresma åbnede scoret i det 34.minut efter en hjælp fra Cristiano Ronaldo. På grund af defensive fejl scorede Javier Herndende.e .uali .eren i det 42. minut., I den anden halvdel, Cédric Soares restaureret fordel for Portugal, men minutter senere Mexico ville binde spillet 2-2 efter et hovedstød fra Héctor Moreno, slutter kampen uafgjort.

i den næste kamp, Portugal står værter Rusland. Portugiserne dominerede russerne fra begyndelsen, og målet kom naturligt i 9.minut, scoret af Cristiano Ronaldo. Derefter skadede Rapha .l Guerreiro sig under spillet, da han ikke kunne spille resten af konkurrencen, og kampen sluttede med den portugisiske sejr. I deres sidste gruppespillet kamp, Portugal står ne..ealand., Portugal tog fordel i første halvdel, med mål fra Cristiano Ronaldo og Bernardo Silva. Resultatet ville være 4-0 i anden halvdel, efter at Andr.Silva og Nani også satte bolden bag på nettet. Således gik Portugal til semifinalerne i konkurrencen som det første hold i gruppe B med en bedre målforskel end me .ico.

i semifinalerne, Portugal står Copa Amricrica vindere Chile. Spillet var meget tæt med farlige situationer fot begge sider og gik ind i ekstra tid efter 90 minutter uden et mål., Lodtrækningen varede i hele mængden af ekstra tid. I løbet af denne tid erstattede Gelson Martins Andr.Gomes, hvilket var første gang en fjerde substitution blev foretaget i en officiel turneringskamp. Allerede før den ekstra tid var forbi, ramte Chile posten to gange. Chilenerne ville til sidst sejre på straffe, med keeper Claudio Bravo, der redder alle tre portugisiske skud. Portugal gik således glip af kvalifikationen til finalen og en hidtil uset Titel.,

Pepe fejrer efter en sen scoring equalizer mod Mexico i 2017 FIFA Confederations Cup i Moskva.

på tredjepladsen play-off kamp, Portugal står me .ico i en omkamp fra gruppespillet. Andr.Silva havde lejlighed til at sætte Portugal foran, men gik glip af en straf i det 17. minut. Det ville være me .ico at åbne scoringen takket være Luis Netos eget mål i det 55.minut. Pepe formåede at genoprette ligestilling på 91. minut og sendte spillet til ekstra tid., I løbet af ekstra tid tog Adrien Silva endnu en straf, denne gang med succes, men kort efter forlod n .lson Semedo holdet reduceret til 10 efter at have været sendt. På trods af den numeriske fordel på banen, ville Rall Jimnene.til sidst også se et rødt kort for en fejl på Eliseu. Resultatet ville være uændret på 2-1 indtil udgangen. Således formåede portugiserne at nå podiet af konkurrencen og sluttede på tredjepladsen.,

2018 FIFA World CupEdit

I 2018 FIFA World Cup indledende lodtrækning, Portugal blev placeret i Gruppe B sammen med Schweiz, Ungarn, Færøerne, Andorra og Letland. Portugal ville kun miste en kamp i kvalifikationen: et 2-0 tab i deres åbner mod Sch .ei.. Portugal ville dog få indløsning i deres sidste gruppespilskamp og besejre Sch .ei.2-0 for at top deres gruppe på målforskel og kvalificere sig til verdensmesterskabet i 2018.

i 2018 FIFA Worldorld Cup blev Portugal trukket ind i gruppe B med Spanien, Marokko og Iran., I deres åbningskamp den 15. juni spillede Portugal mod Spanien. Cristiano Ronaldo scorede med en tidlig straf, vinde det, efter at han blev tilsmudset af Nacho inde i kassen. Diego Costa snoede sig derefter og vendte sig væk fra to portugisiske forsvarere for at score med et lavt skud til venstre hjørne, der bragte de to sider niveau. Men lige før pausen fumlede David De Gea et Ronaldo-skud uden for straffesparksfeltet gennem hans handsker og over linjen., Costa scorede sit andet equalizer om natten lige efter genstart fra tæt hold, før Nacho scorede med en højre fod halv-volley i posten fra kanten af straffeboksen, hans første mål for Spanien. Da uret krydsede ned, bragte Gerard pi .u.imidlertid Ronaldo lige uden for boksen, hvor Portugal-stjernen afsluttede scoringen og hans hat-trick med et frispark i øverste højre hjørne af nettet. Kampen ville afslutte 3-3.

i den anden kamp stod Portugal overfor Marokko., Tidligt i kampen, João Moutinho svingede på tværs fra højre efter en kort hjørne og Cristiano Ronaldo ledes bolden kraftfuldt forbi målmand Munir Mohamedi fra seks yards ud og ind i midten af målet for at åbne scoringen. Ronaldo spillede Gonaloalo Guedes i kassen, men Munir lavede en enhånds redning. Ronaldo skød over tværstangen, Da Bernardo Silvas mishit præsenterede ham for en skyde chance på kanten af kassen tidligt i anden halvdel., Rui Patr .cio gjorde derefter en redning for at bevare Portugals føring, da Hakim .iyechs frispark blev ledet mod mål af Younss Belhanda, målmanden dykkede for at palme bolden væk fra fare. Ziiyech skød et andet sæt stykke lige over tværstangen fra 25 yards. Nordin Amrabat og Medhi Benatia fyret over med bedre chancer. Med deres andet tab i træk blev Marokko det første hold elimineret fra 2018 FIFA Worldorld Cup.

Portugals sidste gruppespillet kamp var imod Iran., I de 45 minutter, Ricardo Quaresma skære ind fra højre, før scoring med et krøllejern skud fra ydersiden af hans højre fod, der loopes over Alireza Beiranvand i det øverste venstre hjørne. Saeid e .atolahis fejl på Cristiano Ronaldo vandt Portugal en straf, som Ronaldo skød lavt til højre, hvilket gjorde det muligt for Beiranvand at komme ned og stoppe. Iran formåede derefter at få en straf i stoppetid, efter at dommeren brugte VAR til at bestemme, at Cddrics håndbold fra Sardar a .mouns overskrift havde været forsætlig, hvilket Karim Ansaricard konverterede højt til højre., Spillet endte i en 1-1 uafgjort, med Portugal videre til te runde af 16 som runners-up af deres gruppe, efter Spanien trak 2-2 med Marokko.

Portugal ville blive elimineret fra turneringen efter at have tabt til Uruguay i 16-runden. I det syvende minut skiftede Edinson Cavani spil fra højre til venstre med et fejende pas ud til Luis Surezre., der leverede et kors, som førstnævnte ledes hjem på bagsiden fra seks meter ud. I det 55.minut leverede Rapha .l Guerreiro et kryds fra et kort hjørne til venstre, som Pepe sluttede med en nedadgående overskrift., Blot syv minutter senere, Rodrigo Bentancur indsamlet bolden 30 yards ud og gled en forbi ude at Cavani på venstre side af straffesparksfeltet, som derefter scorede sit andet mål i kampen med et krøllejern højre fod strejke i højre hjørne af nettet, for at genvinde føre til Uruguay. Bernardo Silva skød off-target med målet gapende efter Fernando Muslera ‘ s fejl, med Cavani tilsyneladende at afhente en skade i scramble. Kampen sluttede 2-1 til Uruguay og Portugal blev elimineret fra turneringen.,

2018-19 UEFA Nations LeagueEdit

efter verdensmesterskabet deltog Portugal i den indledende UEFA Nations League, hvor sele .oo blev placeret i Liga A og trukket ind i gruppe 3 med Italien og Polen. Den 9. marts 2018 meddelte UEFA, at Portugal havde udtrykt interesse for at byde på Nations League-finalen, og det blev senere annonceret, at gruppevinderne ville blive udnævnt til vært for turneringsfinalerne.

før den første kamp med Italien spillede portugiserne en venlig med 2018 FIFA Worldorld Cup runners-up Kroatien på Estdidio Algarve., Portugiserne skubbede tidligt, men det var Balkan-holdet, der scorede først efter et tæt skud fra Ivan Periii.. Pepe, der optrådte i sit 100.internationale spil, scorede e .uali .eren efter et hjørnespark fra Pi. .i.

Portugal startede Nationer League besejre Italien i en 1-0-sejr hjem, med André Silva scorede kampens eneste mål, i et spil, hvor Portugal var altid på toppen af et italiensk hold, der sjældent viste fare. Dette var Portugals første sejr i en officiel kamp mod Italien siden 1958.

i Portugals anden kamp stod de overfor Polen i Chor…., Hjemmeholdet åbnede scoringen efter 18 minutter efter et hjørnespark, som blev scoret af Krzysztof Piątek, men Portugal voksede og formåede at vende kampen omkring lige før pausen med André Silva scorede for udeholdet side, efterfulgt af et selvmål fra Kamil Glik, der satte bolden på hans eget net efter en aflevering fra Rúben Neves at Rafa Silva. I anden halvdel af kampen scorede Bernardo Silva Portugals tredje mål i kampen. Polen ikke give op, og Jakub Blaszczykowski formåede at reducere til hjemmeholdet med et skud uden for feltet., På trods af dette formåede portugiserne at opretholde fordelen og sikre en sejr med score på 3-2, hvilket konsoliderede ledelsen af deres gruppe.

Gonçalo Guedes, der scorede det vindende mål mod Holland i 2019 UEFA Nationer League-Finalen

I Portugals tredje kamp, de igen over for Italien, denne gang i Milano., Tvunget til at vinde tog italienerne udgifterne til spillet, men Portugal vidste, hvordan man skulle holde resultatet, som forblev 0-0 indtil slutningen, hvilket førte til, at Portugal vandt gruppen og sikrede dem som vært for UEFA Nations League-finalen, der kvalificerede sig til semifinalerne i turneringen. Portugals sidste kamp var mod Polen på Estádio D. Afonso Henriques i Guimarães. Andr.Silva scorede åbningsmålet efter et hjørnespark fra Renato Sanches., I anden halvdel scorede Arkadius.Milik en straf for at udligne kampen, efter at Danilo Pereira fouled ham i straffesparksfeltet, hvilket førte Danilo til at modtage et rødt kort og gå glip af den næste kamp.

i semifinalerne den 5.juni stod Portugal overfor Sch .ei.. Selvom Sch .ei .erne startede spillet med flere scoringsmuligheder, var det Portugal, der åbnede scoringen med et frispark fra Cristiano Ronaldo. I det 57. minut blev Bernardo Silva fouled i straffesparksfeltet, og kampens embedsmand kaldte straks en straf for portugiserne., Teamet, der var ansvarligt for VAR, henledte imidlertid opmærksomheden på et træk, der fandt sted tidligere, hvor N .lson Semedo syntes at have rørt Steven .uber i det portugisiske område. Efter en bid anmeldelse, dommer Felix Brych gav en straf til Schweiz, førende Ricardo Rodriguez til at score det udlignende mål. Udsigten til ekstra tid ville blive mere reel indtil det 88. minut, da Rbenben Neves slog bolden til Bernardo Silva, der gav bolden til Cristiano Ronaldo for at score Portugals andet mål., To minutter senere scorede Ronaldo sit tredje mål i spillet, afsluttede et hat-trick og sikrede værterne en plads i finalen. Med dette spil blev Fernando Santos træneren med flest sejre i det portugisiske holds historie.fire dage senere, i finalen den 9.juni på Estdidio do Drag .o i Porto, stod Portugal overfor Nederlandene. Portugal bedre end hollænderne tidligt, med flere spil af fare. Efter meget pres, i det 60.minut, scorede Gon .alo Guedes det eneste mål i kampen med et skud uden for boksen., Hollænderne forsøgte at score indtil sidste øjeblik, men resultatet forblev uændret indtil slutningen, og Portugal vandt deres andet store internationale trofæ i tre finaler. Med dette spil blev Rui Patr .cio Portugals mest udjævnede målmand nogensinde og overgik V .tor Baaas rekord.

Euro 2020Edit

Portugal blev trukket i Gruppe B i UEFA Euro 2020 kvalificerende med Litauen, Luxembourg, Ukraine og Serbien., Portugal trak sine første kampe mod Ukraine og Serbien, i 0-0 og 1-1 henholdsvis, og led et 2-1 nederlag mod Ukraine deres armatur, men formåede at vinde resten af deres kampe, med en 2-0-sejren mod Luxembourg forsegling andenpladsen i deres gruppe, hvilket gør Portugal til den endelige turnering. I processen overtog Fernando Santos lui.Felipe Scolaris rekord som træner i Portugal med flest sejre., Santos ‘ hold blev trukket I Gruppe F i Euro 2020 sammen med verdensmestre Frankrig, Tyskland og Play-off-vinderen A eller D i en bredt spekuleret “dødsgruppe”.